11.04.2024.

17:00

Foto: Maša Banđur

Hronika

Policija ne otkriva sve što zna o slučaju ubistva Danke Ilić! Ključni trag je unutar kola! (VIDEO)

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović rekao je da ovakva monstruoznost nije viđena. On je komentarisao čoveka koji je udavio dete od dve godne, rekavši da je to jezivo i da ledi krv u žilama.

Informer

Saša Milovanović

-S jedne strane imamo faktički celu srpsku policiju, a s druge strane imamo ljude koji nemaju baš mnogo veliki kojeficijent inteligencije. Cela srpska policija nije u stanju da njih slomi da kažu gde je telo, što je neverovatno. Ljudi su skloni teorijama zavere. Ovde se mnogo tih stvari izdešavalo koje su neverovatne. Pitanje je da li je ovaj koji je vozio auto uopšte zna gde je telo. Nije baš da svi sve znaju u toj grupi ljudi. Moguće da samo ovaj Dragijević koji je osumnjičen za ubistvo zna gde je telo. Policija naravno ne otkriva sve što zna. Ključni trag je unutar kola. To su stvari koje su za analizu. Mi se krećemo unutar toga što znamo. Policija ima više dokaza od ovih o kojima mi pričamo. Što se tiče doživotnih kazni, nju može da dobije samo jedan. Za sada je to osumnjičeni Dragijević. Tragovi na kolima su upitni. Ključna stvar po mom skromnom mišljenju je taj DNK- rekao je Milovanović.

Advokat Mikljan Karličić objasnio je da samo priznanje dato na zakonom validan način može da bude zakonski dokaz.

Informer

Mikljan Karličić

-Vrlo često okrivljeni pormene iskaz, ali sud vrlo često ne da veru promenjenom iskazu. Ta stara i kontraverzna teza: nema tela, nema dela je nešto što je ušlo u naš pravni sistem iz anglosaksonskih zakona. Pronalazak tela ima jednu humanu funkciju, zbog porodice, zbog celog društva. Uveren sam da pretraga nikada neće stati. Nemoguće je u ovom modernom vremenu uništiti baš sve biološke tragove tela. Ja zaista nisam pristalica teorija zavere. Pitanje je taktike. Ovde ne postoji motiv! Ovo je nešto jezivo. Verovatno je reč o ličnostima bez duše. Reč je o fenomenu zla koje je jako teško objasniti. U celoj Evropi ne postoji smrtna kazna. Nije realno da ona bude implementirana u srpsko zakonodavstvo. Smrtnu kaznu je nemoguće popraviti, a dešavaju se greške. Mi imamo i ustavnu prepreku. Život je neprekosnoven u skladu sa našim Ustavom- rekao je Karličić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: