11.04.2024.

17:35

Foto: Fejsbuk

Hronika

Sinoubica ide na obavezno lečenje! Nožem izbo naslednika zbog pomračenog uma

Ovaj zločin se dogodio 24. decembra 2022. u prepodnevnim satima, tako što je otac sinu najpre nožem naneo teške povrede u njihovoj porodičnoj kući u Lešju, a kad je ranjeni mladić pokušao da pobegne, sustigao ga je u dvorištu i izbo nožem još mnogo puta.

Pomahnitali Živorad je navodno hteo da rasproda imanje, ali sin mu nije dao. Otac je zato u naletu besa presudio sinu, a zatim pozvao policiju i mirno se predao.

Bahati neradnik

Komšije ove porodice izjavile su tada za Informer da je Živorad bio neradnik i bahat, sklon piću, a njegov naslednik sušta suprotnost - vredan, odgovoran i hteo je da sačuva imanje.

- Njih dvojica su živeli zajedno u porodičnom domaćinstvu sa dedom, koji je umro prošle godine i svu imovinu je ostavio unuku, pošto je znao da je Živorad sklon tome da ih sve raskući. Aleksandar je vredno radio u Paraćinu, u jednoj pekari, i vodio je računa o kući i imanju, dok njegov otac ni na jednom poslu nije uspevao da se zadrži - ispričao je jedan od njih.

Dodali su i da je ubica u više navrata pokušavao da proda deo imovine, ali se Aleksandar trudio da svaku tu prodaju sabotira, da bi sačuvao dedovinu:

- Živorad je nedavno rešio da proda traktor i kupac je trebalo da ga odveze u subotu. Međutim, u petak kasno uveče Aleksandar je skinuo točak sa traktora, kako bi sprečio kupoprodaju. Kada je Živorad sutradan video traktor bez točka pobesneo je, pa je zgrabio nož i pojurio sina. Prestravljeni momak je krenuo da beži, ali ga je otac sustigao kod kapije i izbo ga. Aleksandar je brzo preminuo, ostavši da leži pored kapije u lokvi krvi, a Živorad je pozvao policiju i sačekao patrolu ispred kuće - kazao je komšija.

Veliki ljubitelj prirode

Pokojni mladić je bio ljubitelj prirode, naročito ptica, i aktivista za zaštitu prirode i član više udruženja za očuvanje reka i biljnog i životinjskog sveta u okolini Paraćina.

Sinoubica se od hapšenja nalazio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Medicinski veštaci iz ove zdravstvene ustanove na pretresu su potvrdili svoj iskaz, koji su dali u pisanom obliku, da je bio potpuno neuračunljiv.