11.04.2024.

18:11

Foto: informer.rs

Hronika

De­jan Mi­len­ko­vić Bagzi novi načelnik ni­ške po­li­ci­je: Prethodnik smenjen zbog krađe 272 pištolja?!

Ova in­for­ma­ci­ja, uz na­po­me­nu da je Mi­len­ko­vić pre­u­zeo dužnost pre dva da­na, po­tvr­đe­na je zva­nič­no u ni­škoj PU. Re­če­no je da je pu­kov­nik po­li­ci­je, ko­ji je no­vi na­čel­nik, do sa­da oba­vljao dužnost u Unu­tra­šnjoj kon­tro­li ni­ške upra­ve.

Raz­lo­zi raz­re­še­nja du­žno­sti pret­hod­nog na­čel­ni­ka Jovice Stojmenova, među­tim, za sa­da su ne­po­zna­ti.

O no­vom načel­ni­ku PU Niš De­ja­nu Mi­len­ko­vi­ću ne zna se mno­go. Osim, ka­ko je na­ve­de­no, da je pri­pad­nik MUP-a od 1996. Sred­nju ško­lu unu­tra­šnjih po­slo­va za­vr­šio je u Srem­skoj Ka­me­ni­ci, a na­kon to­ga je vi­so­kom oce­nom di­plo­mi­rao na Po­li­cij­skoj aka­de­mi­ji u Be­o­gra­du.

U sko­ro tri­de­se­to­go­di­šnjoj ka­ri­je­ri u MUP-u uglav­nom je bio na ru­ko­vo­dećim du­žno­sti­ma u slu­žba­ma i or­ga­ni­ma Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va. U po­li­cij­skim kru­go­vi­ma po­znat je po na­dim­ku Bag­zi.

Zbog za­bu­ne u de­lu jav­no­sti na­po­mi­nje­mo da no­vo­i­za­bra­ni načel­nik ni­ške po­li­ci­je ima isto ime, pre­zi­me i na­di­mak kao i ne­ka­da­šnji na­cel­nik Slu­žbe za spe­ci­jal­ne is­tražne me­to­de iz Be­o­gra­da pro­tiv ko­ga se vo­di kri­vič­ni po­stu­pak zbog tr­go­vi­ne uti­ca­jem.

Ka­ko sa­zna­je­mo, do­sa­da­šnji na­čel­nik ni­ške po­li­ci­je Jo­vi­ca Stoj­me­nov je po­sle raz­re­še­nja sa ove du­žno­sti, po­sta­vljen za na­čel­ni­ka Po­li­cij­ske upra­ve Pri­šti­na, iz­me­šte­ne u Ni­škoj Ba­nji.

Pro­me­na na ru­ko­vo­de­ćoj po­zi­ci­ji PU Niš navodno se do­vo­di u ve­zu sa ne­stan­kom 272 pi­što­lja iz depoa ni­ške Po­li­cij­ske sta­ni­ce u Grad­skoj op­šti­ni Pan­te­lej, ko­je su gra­đa­ni do­bro­volj­no pro­šle go­di­ne pre­da­li na po­ziv dr­ža­ve. 

Oko te afe­re i da­lje se ne zna mno­go de­ta­lja, osim da je po­či­ni­lac policajac D. M. (38) iz Ni­ša, koji je krajem februara uhap­šen u Pod­go­ri­ci. On je u pri­tvo­ru i če­ka se da ga cr­no­gor­ski po­li­cij­ski i pra­vo­sud­ni or­ga­ni iz­ru­če na­šoj ze­mlji.