13.04.2024.

22:53

Foto: Dalmatinski portal

Hronika

Muškarac gađao žene flašama, jer su pričale o politici! Napad u kafiću usred dana

Prema svedočenju pojedinih očevidaca, izudarao ih je šakama, dok drugi tvrde da ih je gađao flašama. Građani, koji su bili u blizini, priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga sprečili u begu, ali nisu uspeli. 

"Dalmatinski portal" nezvanično saznaje da je izgrednik sam došao u policijsku stanicu i prenosi svedočenje prisutnih o ovom neobičnom incidentu:

- Dve gospođe sedele su za stolom u kafiću i bile su u nekoj prepirci. Vremešni muškarac, koji je sedeo u blizini, počeo je u jednom trenutku da lupa pa su letele flaše. Obe ih je pogodio, a jedna od njih je krvarila.

Kasnije se ispostavilo da su napadnute Anamarija Stanić, koja se predstavila kao specijalista nacionalne sigurnosti, i njena tetka, ginekološkinja Marija Divić. Kako su rekle, razgovarale su o politici, nakon čega je usledio napad.

- Došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo da se meša u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neprijatan. Vrlo brzo je ustao, uneo mi se u facu i ja sam od straha prema njemu bacila čašu. Nakon toga on je mene bokserskim zamahom udario, a onda je moja hrabra tetka stala između nas. Međutim, istog časa je i nju perfidno udario, s leđa - ispričala je Stanić.

Hitna pomoć je posle izvesnog vremena obe odvezla u bolnicu.