14.04.2024.

15:54

Foto: Foto: MUP/informer

Hronika

Ispred svinger kluba muškarcu polio auto i preto mu nožem: UhapšenI napadač u Novom Beogradu ostaje u pritvoru

Đ.I. se stavlja na teret da je sinoć, posle ponoći, došao do svinger kluba na Novom Beogradu, prethodno ponevši sa sobom nož i plastičnu flašicu sa benzinom, pa se ispred kluba našao sa oštećenim, kojeg je, posle verbalne rasprave, pokušao nožem da ubode u stomak.

U cilju sprečavanja napada, oštećeni je rukom uhvatio sečivo noža i utrčao u klub, pa je na taj način zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine desne šake.

- Sumnja se da je Đ.I. potom nožem isekao zadnju gumu na vozilu oštećenog, polio automobil benzinom i krenuo da beži. Kada su ga primetili policajci koji su mu naredili da baci nož i da stane, on nije želeo to da uradi, a kada su ga stigli i tada je pružao otpor prilikom hapšenja- rekao je izvor Informera. 

Informer

 

Đ.I. je danas saslušan u tužilaštvu gde je naveo da su delimično tačni navodi krivične prijave, ali da on nije hteo oštećenog da ubode nožem u stomak već je samo hteo da ga zaplaši.

"Takođe je izjavio da često zloupotrebljava antidepresive, pa je veštak, uzimajući u obzir sve činjenice, dao mišljenje da je osumnjičeni postupao u stanju bitno smanjene uračunljivosti, kao i da postoji opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti isto ili učinite teže krivično delo, zbog čega smatra da mu je potrebno izreći i meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. S ozbirom na navedeno, Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da prema uhapšenom odredi pritvor, koji je rešenjem i određen." saopštilo je tužilaštvo.