17.04.2024.

08:38

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Dankine ubice u tužilaštvu! Nastavlja se saslušanje osumnjičenih i svedoka u istrazi zločina u Banjskom polju

Oni su dovedeni na zadnji ulaz, a dansa bi trebali da budu ponovo saslušani.

Podsetimo Srđan se u prethodnom slučaju branio ćutanjem, dok je Dejan ispričao šta je uradio ali  je odbio da kaže gde je telo male Danke koje je dva dana nakon zločina sa bratom i ocem sklonio sa Starobansjke deponije gde je telo bilo bačeno odmah nakon ubistva 26. marta.

Informer

Inače juče je u tužilaštvo bila i Dejanova majka Svetlana koja je iskoristila pravo da ne svedoči.

Informer

Podsetimo, Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 14 dana, a kako nezvanično saznajemo uskoro bi tužilaštvo trebalo da izda i naredbu da oni budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.