17.04.2024.

12:54

Foto: Tanjug / printscreen

Hronika

Dankinoj majci nije smetalo da svedoči pred ubicama! Tužilaštvo u nedoumici, imala je i drugu mogućnost?!

Ono što je krajnje neobično je to da su obojica osumnjičenih za ubistvo prisustvovali svedočenju oba roditelja.

- Tužilaštvo je juče donelo odluku da zaštiti majku koja je u šestom mesecu trudnoće novog stresa. Odlučili smo da zakonskim normama sprečimo ubice da budu par metara udaljeni od nesrećne majke čije su dete zverski ubili. Ali, osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević su bili u sudnici kada su majka, a i otac, davali svoj iskaz.

Naime, mi smo predočili majci da ćemo zakonom sprečiti njihovo prisustvo. Ali, ono što nas je iznenadilo a i zateklo jeste majčina rečenica da njoj uopšte ne smeta prisustvo ubica i da ne trebamo preduzimati norme da bi ih udaljili dok ona svedoči - saznajemo nezvanično u tužilaštvu.

Nakon izjave koju su dala oba roditelja, nezvanično smo saznali da njih dvoje apsolutno ništa novo nisu kazali u svojim izjavama.

- Oni su odgovarali na pitanja tužioca, njihovi iskazi nisu dugo trajali, uglavnom se govorilo o kretanju tog kobnog dana. Roditelji su ponovili ono što je već poznato javnosti. Možemo samo da kažemo da su oba roditelja bila vidno potrešena, a kako su se osećali samo oni znaju -saznajemo nezvanično.

Tužilaštvo neće komentarisati ponašanje roditelja prilikom susreta sa ubicama da bi makar malo zaštitili njihovu privatnost. A roditelji, ukoliko žele, obratiće se javnosti.

Inače, saslušanje svedoka, komšija, kolega i prijatelja osumnjičenih počelo je jutros u osam časova, a obzirom da ima više od pet, šest svedoka, završiće se u toku dana.