17.04.2024.

15:01

Foto: Printscreen You Tube

Hronika

Uhapšen Srbin u Španiji: Pronađen na brodu punom kokaina (FOTO/VIDEO)

U ovoj akciji koja je trajala duže vreme, zaplenjeno četiri tone hašiša i 627 kilograma kokaina, a poslednje u nizu hapšenje dogodilo se pre nekoliko dana u blizIni plaže Matalaskanas u provinciji Uelva, kada su lisice stavljene jednom državljaninu Srbije.

Kako prenose španski mediji, akcija hapšenja bila je vrlo dramatična, a inspektori su najpre iz mora spasli srpskog narko-dilera, a onda su mu stavili lisice.

Informer

 

- Policija je motrIla na brod koji je dolazio iz Lisabona. Na njemu je bilo petoro trgovaca drogom, od kojih je jedan državljanin Srbije, jedan je poreklom iz provincije Kadiz, a preostala dvojica su iz Galicije. Kada su narko-dileri shvatili da im je policija za petama, počeli su da bacaju pakete sa kokainom u more. Srbin je u jednom trenutku, u nameri da ga spreči da baci kokain, napao nožem saradnika iz Kadiza. Prema drugoj verziji, nakon sukoba sa saradnicima, Srbin je sam skočio u more kako bi se spasao - navode izvori i dodaju da je ishod u svakom slučaju bio hapšenje Srbina i zaplena 627 kilograma kokaina.

Što se tiče njegovih saradnika, oni su uspeli da svojim "narko-čamcem" pobegnu policiji i za njima se i dalje traga. Inače, svi oni su pod istragom u okviru akcije Grajuela.

Inače, operacija Grajuela sporvedena je na teritoriji Španije i Portugala. Ukupno je uhapšeno 19 osoba, dok je njih 12 već od ranije bilo u zatvoru. Inspektori su pretresli 24 kuće i zaplenili 1,4 miliona evra u kešu, kao i 19 luksuznih vozila, pet čamaca...

- U operaciji je učestvovalo 250 agenata. Istražitelji su uspeli da dokažu da je ova narko-grupa odgvorna za šverc četiri tone zaplenjenog hašiša i 627 kilograma kokaina. Sedište organizovane kriminalne grupe bilo je u Lisabonu - saopštili su iz policije.