18.04.2024.

09:06

Foto: informer.rs

Hronika

Podignuta optužnica protiv jermenske bande! Provaljivali u stanove na Novom Beogradu i krali dragocenosti i novac

Okrivljenima V.A. i H.K. na teret se stavlja da su tokom januara i februara 2024. godine provalili u tri stana na Novom Beogradu uz pomoć podesnih alata i iz njih krali novac, nakit i ručne satove i na taj način pribavili korist od oko 700.000 dinara.

Inače prilikom hapšenja i pretresa stana koji su koristili osumnjičeni provanici iz Jermenije pronađena je manja količina marihuane ali i oprema i alat koji su koristili za provaljivanje u stanova.

S obzirom da je jedna od oštećenih videla okrivljene V.A. i H.K. u hodniku zgrade, neposredno pre izvršenja krivičnog dela, izvršeno je prepoznavanje okrivljenih od strane oštećene, kao i DNK veštačenje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da V.A. i H.K. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po 3 godine, a A.B. na kaznu zatvora u trajanju od 4 meseca, te da im izrekne meru bezbednosti proterivanje stranca u trajanju od po 10 godina i da prema okrivljenima produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.