20.04.2024.

13:42

Foto: atvbl.rs

Hronika

Srednjoškolac iz Bileće osumnjičen za terorizam! Pretio pokoljem u srednjoj školi sud mu produžio pritvor

Na predlog Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, sud u Trebinju je doneo rešenje kojim se maloletniku iz Bileće produžava pritvor koji može trajati do 12. juna ove godine.

Odluka je, navode, donesena nakon održanog ročišta u prisustvu republičkog javnog tužioca, maloletnika i njegovog branioca.

- Imajući u vidu osetljivost samog predmeta i činjenicu da se radi o maloletnom licu, više informacija, za sada, nije moguće saopštiti - naveli su tužilaštva. 

Podsetimo učenik iz Bileće R.T. uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma, jer je u lajvu na Tiktoku pokazao da je nacrtao plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, te da će se sve okončati samoubistvom.

Na snimku se videlo kako je u svesci iscrtan plan škole i označeni ulazi, dvorište, hodnik, stepenište, ali i broj mrtvih po različitim prostorijama, a čak je navedeno da će biti 12 mrtvih i 23 ranjena uz preciznu satnicu napada i kada će on i kako biti završen.