21.04.2024.

10:20

Foto: printskrin kamera

Hronika

RAT NA ULICAMA BEOGRADA! Ekskluzivni snimci masovne tuče huligana: Razjarena rulja, baklje, štangle, palice.... (FOTO/VIDEO)

 

Naime, navijači Crvene zvezde i Partizana uoči 173. večitog derbija koji se igra na stadionu Rajko Mitić, juče su se sukobili u centru Beograda.

Ponovo su nemile scene obišle Srbiju i fudbalski svet, a ubrzo su se pojavili i detalji.

Kako je Informer ranije izveštavao, u tuči je učestvovalo više od sto huligana, a oko 50 ih je tom prilikom uhapšeno. 

Informer je došao do snimaka tuče koja se dogodila kod Vukovog spomenika, na njima se vidi koliko je sve to brutalno izgledalo. 

Informer

 

Neposredno pre napada u restoranu, ispred kog je tuča snimljena, građani su mirno sedeli i uživali u bašti lokala dok nije nastao čitav haos. 

Palice, baklje i razjarena rulja nasrnula je palicama i bakljama na manju grupu koja je bila u restoranu. 

Na snimku se vide i devojke koje su glavom bez obzira bežale. 

Podsetimo, o čitavom događaju oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

U vezi događaja odnosno tuče od 20.4. kod Vukovog spomenika (između navijača Partizana i Crvene zvezde) svim punoletnim učesnicima u tuči (za sada je identifikovano i privedeno 44 lica) dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilštva u Beogradu odredio je zadržavanje u trajanju od 48 časova zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju tužilaštva i dodaje:

- U navedenom periodu sva zadržana lica biće privedena u prostorije Prvog osnovnog javnog tužilaštva, radi saslušanja, a nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.