22.04.2024.

11:37

Foto: MUP Srbije

Hronika

Trgovao na crno cigaretama sada mu preti zatvor: Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo optužni predlog

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv G.R.  zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 20. 09.2023. godine u Novom Beogradu izvršio dva krivična dela Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz odredbe člana 176 stav 1 Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

"Krivična dela je izvršio, na taj način što je u septembru, suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama, neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima. On je u svom vozilu držao ukupno 335 paklica cigareta bez akciznih markica, koje su prilikom redovne kontrole pronašla ovlašćena službena lica PS Novi Beograd." saopštilo je tužilaštvo. 

Kako je navedeno u saopštenju, istim optužnim predlogom, istom optuženom, stavljeno na teret da je isto krivično delo na isti način i na istom mestu izvršio i dana 28.10.2023. godine, tako što je držao ukupno 29 paklica cigareta bez akciznih markica.

"S obzirom na činjenicu da je reč o licu koje je ranije više puta osuđivano, a zbog izvršenja istovrsnih krivičnih dela Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu, okrivljenog, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci." navedeno je u saopštenju.