23.04.2024.

13:34

Foto: Shutterstock

Hronika

Podignuta optužnica protiv majke iz pakla! Ćerki (4) davala sedative dok je ležala u bolnici

M.R. iz Smedereva optužena je za krivično delo nasilje u porodici jer je od 29. februara do 8.marta 2024. godine davala velike doze sedativa maloletnoj ćerki, dok se u njenoj pratnji nalazila na bolničkom lečenju u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i dete "dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu. 

Ona je bez znanja i saglasnosti lekara, različite vrste sedativa iz grupe benzodijazepina rastvarala u sokove koje je davala ćerki da pije.

Ovakvo ponašanje optužene uzrokovalo je teško narušenje zdravlja deteta, koje se manifestovalo kliničkim poremećajima nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke, a analizom je utvrđena skoro smrtonosna doza lekova za smirenje u krvi. 

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor okrivljenoj, koji traje od 08.03.2024. godine, s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor određen.

Prema Krivičnom zakoniku, lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice, može biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina.