24.04.2024.

09:04

Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Hronika

Detalji iz istrage hapšenja graničnih policajaca u Crnoj Gori! Ovako je fukcionisala "šema" (VIDEO)

Kako prenose lokalni mediji uhapšeni su Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Moma Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević. 

Granični policajci su uhapešni nakon višemesečne istrage i praćenja njihovog rada. 

- Na ulaznoj i izlaznoj traci po jedan iz smene bio je zadužen da uzima novac, a onda su na kraju smene delili "plen". Mesecima su nadzirani i došlo se do dokaza da je reč o ozbiljnoj cifri novca koji su uzeli kako bi uradili, odnosno propustili da učine službenu radnju... Oni koji su ih podmićivali, novac bi stavljali u putne isprave - objasnio je izvor iz istrage. 

Za sada nije poznato koliko su na ovaj način zaradili uhapšeni granični policajci, a poznato je da su mito primili od 27 osoba iz Albanije, Turske i sa Kosova protiv kojih su podnete krivične prijave za davanje mita.

Podsetimo granični policajci su uhapšeni nakon što su ih razoružali pripadnici Posebne jedinice policije na radnom mestu i to sedmorica na graničnom prelazu Božaj dok je jedan uhapšen u Danilovgradu. 

Tokom akcije jednom od osumnjičenih pozlilo je i on je transportovan prvobitno u Službu hitne medicinske pomoći u Tuzima, a potom je hospitalizovan u podgoričkom Kliničkom centru.