24.04.2024.

19:24

Foto: UDS

Hronika

Odloženo suđenje političaru silovatelju: Advokati traže sučeljavanje sa žrtvom

Na sledećem ročištu Viši sud u Novom Sadu će odlučivati o tome da li će suđenje biti otvoreno za javnost. Tada će biti doneta i odluka o predlogu branilaca da se oštećenoj ukine status posebno osetljivog svedoka i da se direktno suoči sa optuženim.

Podsetimo Egić je bio u pritvoru od 9. marta prošle godine pa do početka marta ove godine, kada je dao jemstvo od preko 400.000 evra u dinarskoj protivvrednosti kako bi se branio sa slobode.

Izrečena mu je tada i mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu da se javlja svakog meseca predsedniku sudskog veća. Istovremeno, njemu su oduzete putne isprave i zabranjeno izdavanje novih do okončanja krivičnog postupka.

Nekadašnji novosadski funkcioner tereti se u ovom procesu za silovanje koje se, prema optužnici, dogodilo 8. marta prošle godine. On je na početku suđenja negirao krivicu.

Žrtva seksualnog napada dobila je status posebno osetljivog svedoka i ona je tokom istrage ispitana u posebnoj prostoriji, "skrin sobi" Višeg suda. Sve se desilo, kako tvrdi N. Š., kada se preko Fejsbuka javila na oglas za izdavanje stana i stupila u kontakt sa Egićem.

Prijavila ga još jedna devojka

Devojka je ispričala da je napasnik pozvao u njegov stan kako bi joj "pomogao da nađe stan i posao", pod izgovorom da je u kafićima i restoranima u gradu gužva zbog proslave Dana žena.

- U svom iskazu je navela da je u stanu najpre tražio milom da imaju seksualni odnos, a zatim silom. U jednom momentu uspela je da pobegne na ulicu, gde je pomoć potražila od jednog dostavljača, koji je odveo u policiju - kazao je za Informer izvor blizak istrazi.

Interesantno je da je protiv Egića podneta još jedna krivična prijava zbog pokušaja silovanja druge devojke.