25.04.2024.

15:00

Foto: Rina/facebook

Hronika

Novi detalji ubistva biznismena u Čačku: "Zidao je zgradu, fino je to radilo" (FOTO/VIDEO)

Kao što je Informer već pisao, Marija je najverovatnije ubio rođak Dejan P. i to nakon žučne rasprave i nerašćišćenih računa od ranije.

- Dejan je ušao u lokal, pozvao ga da porazgovaraju. Potom je izvadio pištolj i upucao Maria koji je ostao mrtav na licu mesta. Motiv ubistva je po svemu sudeći sukob od ranije i neraščićeni odnosi - rekao je jedan od očevidaca zločina.

Inače komšije ubijenog muškarca kažu da je od skora ušao u biznis sa nekretninama.

- Mario je nedavno ušao u biznis sa nekretninama i u Čačku je finansirao gradnju jedne stambene zgrade. Imao je perionicu i firmu za iznajmljivanje automobila, fino je to radilo. Žao mi je što je stradao, naročito jer se sa Dejanom poznaje dugi niz godina i bili su vise od poznanika - kaže Čačanin, poznanik Simovića.

Za muskarca osumnjicenog za Simovicevo ubistvo kažu da nije bio preke naravi, naprotiv.

- Dejana ne bije glas da je prgave naravi, sigurno da je krupna stvar u pitanju, čim je potegao oružje. Razmirice između njih nisu od juče. Svi u Čacku znaju da s Mariom u posao ulazi samo u krajnjoj nuždi, naročito jer je zbog iznuda i zelenašenja već robijao - kaže drugi Čačanin.

Informer

Inače portali pišu da se sumnjalo da je ubijeni Mario jednom prilikom Dejanu P. zapalio džip i da mu ovaj to nije oprostio.

Vatru koja je izbila u noćnim satima, tada su prijavile komšije.

Ubijeni Mario Simović od ranije je bio poznat policiji, a pre više od deset godina privremeno mu je oduzeta kompletna imovina zbog sumnje na iznude, zelenaštva, prevare, pranja novca i nedozovljene trgovine.

Prijatelj sa Eskobarom

Inače, prema nezvaničnim saznanjima Informera, ubijeni Čačanin je bio dobar prijatelj sa takođe likvidiranim Rankom Radoševićem (53) zvanim Eskobar. Podsetimo, Eskobar je ubijen u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj, 9. marta prošle godine. Navodno, njih je spojio biznis oko prodaje automobila.