25.04.2024.

15:17

Foto: Informer/društvene mreže

Hronika

Ubica iz Surčina duševno oboleo! Zario ženi nož u grudi u nervnom rastrojstvu

Pored toga, kako navode u zrenjaninskom tužilaštvu, on nije sposoban da učestvuje u krivičnom postupku usled teškog duševnog oboljenja.

- Rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu protiv osumnjičenog je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti - navode iz tužilaštva.  

Serbeza Kurteši ubijena je u dvorištu porodične kuće u ulici Lasla Antala 16 u Bačkom Gradištu kod Bečeja. Policija je ubrzo posle zločina uhapsila njenog nevenčanog supruga, koji je pokušao da pobegne.

Krvavom piru u dvorištu kuće Serbezinih roditelja, prema priči njenih bliskih rođaka, prethodila je svađa supružnika oko novca. Pokojna žena odbijala je da mužu da pare, a on joj je zamerao što ulaže u obnovu porodične kuće u kojoj ne živi.

Verbalni sukob trajao je oko sat vremena i svi pokušaji prisutnih da urazume Taira nisu dali rezultate. Izašli su napolje, u dvorište, gde je prepirka nastavljena, i onda su u jednom trenutku začuli Serbezino zapomaganje. Pronađena je u krvi i sa nožem u grudima.

Rođaci su naveli i da je Tair bio pod uticajem alkohola i narkotika i da je zbog droge često dolazio u sukob sa Serbezom.