11.05.2024.

09:05

Foto: printscreen

Hronika

MUP se oglasio povodom smrti Dalibora Dragijevića! Ako je neko prekršio zakon biće sankcionisan

Policijski službenici tokom navedenog postupka, postupaju u potpunosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

Ukoliko bude ustanovljeno da je bilo zloupotreba i prekoračenja ovlašćenja prilikom postupanja prema preminulim Daliboru Dragijeviću Sektor unutrašnje kontrole pokrenuće odgovarajuće zakonske mere protiv onih koji su prekršili zakon i policijsku etiku, a javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena.

Naslovi koji su se pojavili u pojedinim tabloidima su tendenciozni i netačni i imaju za cilj vršenje pritiska na pripadnike MUP-a koji svoj posao rade profesionalno i u skladu sa zakonom.

Podsetimo Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru, gde je bio kao osumnjičeni da je pomogao svom bratu Dejanu da sakrije telo dvogodišnje Danke Ilić. 

Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, dvojcu radnika JKP "Vodovod" iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim je Dragiejvić kako je sam priznao ubio dete, a telo stavio u gepek kola, a onda i bacio na Starobanjsku deponiju. Dva dana kasnije on je sa bratom Daliborm i ocem Radoslavom preneo ali odbija da kaže gde. 

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.