11.05.2024.

09:54

Foto: Shutterstock

Hronika

Mortus pijan izazvao udes u kojem su poginule njegove komšije! Osuđen vozač iz Doboja

Goran K. oglašen je krivim za ugrožavanje javnog saobraćaja, a osim kazne zatvora izrečena mu je i dvogodišnja zabrana upravljanja vozilom, u koju se ne računa vreme provedeno iza rešetaka.

Stravična saobraćajka dogodila se 7. jula 2020. godine na regionalnom putu u Velikoj Bukovici kod Doboja kada je došlo do sudara dva "audija".  Kako je utvrđeno Goran K. je bio za volanom "audija A6", a sa njim su bili i komšije i prijalteji Milan i Nenad, dok je "audijem A4" upravljao povređeni Stefan A.

U presudi se navodi da je Goran K. vozio pijan, da je imao 1,51 promila alkohola u krvi u trenutku nesreće i da nije bio sposoban za bezbedno upravljanje vozilom.

- Optuženi je vozio prema Doboju i usled alkoholisanosti propustio je da vozi desnom stranom kolovoza. Dolaskom u Veliku Bukovicu prešao je u levu saobraćajnu traku u trenutku kada je iz suprotnog pravca naišao Stefan A. sa "audijem A4". Kako bi izubegao dirfektni sudar Stefan A. koji je u tom trentuku imao 18 godina skrenuo je ulevo, ali se tada Goran K. svojim automobilom vratio u svoju traku i došlo je do sudara - navodi se u presudi.

Koliko je sudar bio silovit nabolje pokazuje činjenica da su Milan i Nenad Kovačević na mestu ostali mrtvi, dok su oba vozača sa povredama transportovani u bolnicu gde su Stefanu konstatovane teške povrede ruke, potres mozga, istegnuće kičme i posekotine po galvi, grudima i nogama. 

Presuda koju je izrekao sud u Dobiju nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.