11.05.2024.

14:17

Foto: foto: B.M.

Hronika

Devojčica koja je povređena u padu ringišpila u Kuršumliji dobro odreagovala na terapiju

U međuvremenu, pokušali smo da saznamo ko je zadužen da proveri ispravnost ringišpila kada se on postavi. Znamo da ne postoji zakon koji reguliše ovu oblast. Zvali smo institute, fakultete, razne službe i niko nije zadužen za to. Na kraju smo uspeli da saznamo da pri Ministarstvu privrede postoji Telo za ocenjivanje usaglašenosti, a da li je ono zaduženo i za ovaj posao još čekamo odgovor.

Informer

Zanimljivo je istaći da je ringišpil koji je danima postavljen u Prokuplju, kraj reke Toplice u vlasništvu istog lica čiji je ringišpil polomljen u sredu u Kuršumliji kada je povređeno trinaestoro dece.

Ipak, od momenta akda se dogodila nesreća u Kuršumliji, niko se nije njime vozio. Tog dana nije ni radio, a kako tvrde građani Prokuplja prethodna dva dana jeste, ali se niko na njemu nije vozio.

Informer

Dozvolu za postavljanje ringišpila vlasniku je dalo javno preduzeće za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja i ona traje do ovog prolećnog vašara, odnosno do 12. maja. Obično produže boravak nakon vašara.

U kabinetu gradonačelnika Prokuplja Miroslava Antovića nam je rečeno da za sada nisu podneli zahtev za produženje dozvole, niti misle da hoće.