13.05.2024.

13:45

Foto: foto: N. S.

Hronika

Učenik pretukao profesora! Sada se oglasio sin nastavnika, proslavljeni kajakaš: "Zvala nas je majka napadača, otac je psihički loše" (FOTO)

Podsetimo, 8. maja oko 14 časova bivši učenik Tehničke škole "9.maj" B.M. iz Bačke Palanke fizički je brutalno napao profesora S. Z. u učioni tokom časa, i tom prilikom mu naneo ozbiljne telesne povrede. On je profesoru polomio čak i kosti glave.

"Na kućnom je lečenju, i dalje je u šoku"

Profesor je, kaže Milenko Zorić, pušten na kućno lečenje i najverovatnije mu neće biti potrebna operacija, osim ako se ne pokaže da kosti nisu same srasle.

- Otac mi kaže da je fizički dobro. U šoku je, kao i svi mi. Nikada ništa slično u karijeri nije doživeo. A u oktobru treba da ide u penziju. Razočaran je - kaže Milenko.

Majka nasilnog dečaka pozvala porodicu profesora

Ono što pak daje nadu i što im je značilo je poziv majke dečaka koji je pretukao profesora.

- Majka se javila i pitala za zdravlje mog oca, kako je, kako se oporavlja. Ni njoj ženi nije lako - napominje Milenko.

U Bačkoj Palanci je održan i protest pod nazivom "Doklе višе?" kao vid solidarnosti sa kolеgom S. Z. koji jе prеtučеn na svom radnom mеstu u školi.

Kako je Informer već pisao bivši učenik pomenute škole ušao na čas kod profesora S.Z. koji mu je predavao i fizički ga napao.

Navodno, prvo ga je gađao kuglicama od papira dok je profesor pisao na tabli, da bi kada se profesor okrenuo i prepoznao B.M. dečak ga napao, piše Telegraf.

- Kako smo čuli, do napada je došlo nakon što je S.Z. kada je prepoznao B.M. i rekao mu da napusti čas jer više nije učenik škole. Nakon toga dečak ga je udario u nos, a zatim kada je profesor pao šutirao ga je u glavu, nanevši mu povrede - ispričao je nakon napada jedan meštanin Bačke Palanke.