13.05.2024.

22:37

Foto: Printskrin video

Hronika

Ovo je Marko koji je poginuo u Čikagu! Na njegov "mercedes" naleteo "mustang" u punoj brzini (FOTO, VIDEO)

Policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, "mercedes" kojim je upravljao Marko i "mustang". Do nesreće je došlo nešto posle 23 časa.

Marko N. je upravljao "mercedesom" u koji je udario "mustang" koji se kretao velikom brzinom. Njegov saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu, gde se nalazi u kritičnom stanju. Vozač "mustanga" je u bolnici sa povredama koje nisu opasne po život.

Kako su preneli očevici, vozač "mustanga" je vozio skoro 150 kilometara na čas, dok je jedan dodao da je video kako gasi i pali svetla pre sudara.

- Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video sudar - naveo je svedok.

Informer

 

Kako prenose tamošnji mediji, scene nakon saobraćajne nesreće su stravične. Markov "mercedes" je skoro prepolovljen, dok mu je zadnji deo skroz otkinut.

- Mustangom je leteo. Čuo sam zvuk automobila dok je prolazio ulicom, a sekund kasnije čuo sam veliki udarac - rekao je komšija Denis Mulen.

Marko je, podsećamo, bio apsolvent srednje škole "Glenbruk Jug", i za samo nekoliko dana je trebao da ide na maturski ples, a potom i za maturira.

- Samo znam da je on bio dobro dete. Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi - rekla je Inesa Kaufman.

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je "mustang" obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

Porodica nastradalog je, inače, prilično poznata i ugledna u srpskoj zajednici u Čikagu, i u kumovskim je odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe poginuo u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.