14.05.2024.

08:26

Foto: Društvene mreže

Hronika

Ubio malu Danku pa seo da ruča! Majka Dejana Dragijevića otkrila kako se on ponašao kobnog dana

Svetlana Dragijević, Dejanova majka uprkos njegovom priznanju da je hladnokrvno ubio dete, ne veruje da je to istina.

Ona je novinarskim ekipama pokzala mesto na kojem je na sam dan ubistva njne sin normalno ručao sa porodicom u njhoovm domaćinstvu u selu Zlot. 

Informer

- Ništa nije bilo drugačije, nego obično. Ručali smo u letnjikovcu kad je Deki došao kući s posla oko pola četiri, četiri i onda je obavljao neke uobičajene stvari- rekla je Svetlana Dragijević.

Inače Svetlana nije dala iskaz u tužilaštvu i iskoristila je svoje zakonsko pravo da kao najbliži srodnik ne svedoči.

Pored Dejana koji je priznao zločin i detaljno ispričao šta i kako je uradio kobnog dana sa devojčicom on je rekao da je telo nakon zločina bacio na Starobanjsku deponiju, ali da ga je dva dana kasnije sa ocem Radetom i bratom Daliborom premestio, ali odbija da kaže gde. 

U međuvremenu policija je uhapsila i Dejanovog oca i brata, ali dok otac nije hteo da odgovara na pitanja brat je policiji naveo čak 20 lokacija gde bi moglo da bude telo male Danke, ali je samo nekoliko sati kasnije preminuo u Policijskoj stanici u Boru.   

Informer

Podsetimo Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, dvojcu radnika JKP "Vodovod" iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim je Dragijević kako je sam priznao ubio dete, a telo stavio u gepek kola, a onda i bacio na Starobanjsku deponiju. Dva dana kasnije on je sa bratom Daliborm i ocem Radoslavom preneo ali odbija da kaže gde. 

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.