14.05.2024.

13:43

Foto: Zoran Sinko/printscreen

Hronika

Poginuli mladić iz Čikaga je kum Šabana Šaulića! Udovica kralja narodne muzike slomljena

Udovica kralja narodne muzike, Gordana Šaulić, je slomljena tim saznanjem i nema reči kojima bi opisala tugu:

- Deca su mi rekla: 'Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike.' Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema. Marko je bio divan dečak, život je bio tek pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu... Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove - izjavila je Goca za Kurir.

Ova vest je veoma pogodila i uznemirila brojnu srpsku zajednicu u Čikagu i okolini, ali i širom Sjedinjenih Američkih Država.

Porodica Niketić je u velikoj žalosti, posle tragičnog gubitka sina, o kome njegovi školski drugovi i komšije imaju samo reči hvale. Izrazi saučešća stižu im sa svih strana.

Otac potpuno skrhan

Od jutros su na mestu Markove pogibije drugovi iz Srednje škole "Glenbruk Jug" i prijatelji koji ostavljaju cveće, a u sredini je tinejdžerova fotografija.

U jednom momentu, na mesto tragedije stigao je i Markov otac. Doveli su ga prijatelji, a otac je u suzama kleknuo i poljubio sinovljevu sliku.

Informer

Uplakani otac na mestu pogibije

Marko Niketić poginuo je samo nekoliko dana pre maturskog ispita i proslave. Vozio je "mercedes" kada je udario u "mustang", koji se kretao velikom brzinom.

Niketićev saputnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu. I vozač "mustanga" je u bolnici s povredama koje nisu opasne po život, dok je njegov suvozač u kritičnom stanju.

Oglasila se SPC: Voleo je folklor

Od Marka se oprostila i Srpska pravoslavna crkva u Čikagu, čiji je vernik bio.
- Marko je sa članovima svoje porodice bio stub naše crkve. Aktivno je učestvovao u aktivnostima naše folklorne grupe 'Soko'. Molimo se za njegovu dušu i da porodica izdrži - navedeno je iz SPC.