14.05.2024.

15:11

Foto: Informer/Twitter printskrin

Hronika

Napadač na generala zaćutao u tužilaštvu! Vukajla Čađenovića pretukao na Trošarini

"Osumnjičeni je iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu za krivična dela koja su mu stavljena na teret i to Teška telesna povreda, Nasilničko ponašanje i Ugrožavanje sigurnosti", piše u saopštenju ovog tužilaštva.

Nakon saslušanja, podnet je predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo.

Podsetimo, general u penziji Vukajlo Čađenović napadnut je 10. maja oko 21 čas na autobuskoj stanici na Trošarini, kada su ga, napala trojica muškaraca.

On je sav isprebijan istog dana primljen na VMA, a policija je ubrzo identifikovala i uhapsila jednog od osumnjičenih za napad.

Informer

Povređeni general je ispričao sve detalje napada, pa iako se provlačilo, da je on prepoznao jednog od napadača, tvrdi da to nije tačno. Čak navodi da i ne zna koliko ga osoba tuklo, samo pamti da ih je bilo dosta.

- Nisam nikoga prepoznao, čak ne znam ni koliko ih je bilo, nekoliko jeste. Jedan od njih se odao rekavši mi da sam njegovog oca nešto..., nisam najbolje razumeo.  Rekao mi je: "Mog oca Spahića, ti si kriv...",  nešto vezano za ratište - ispričao je general Čađenović.

Kaže da jeste bio na ratištu, ali i da je časno radio svoj posao.

- Ja nisam bio general u vreme kad sam navodno nekom naudio, tih 90-ih godina sam bio mlađi potpukovnik, tek kasnije sam postao general. Časno sam radio do penzije 2002. Tadić me je penzionisao. Bio sam vojnik prvo jugoslovenske, onda Vojke Srbije i Crne Gore, i na kraju Srbije do penzije - rekao je on.