15.05.2024.

15:45

Foto: Informer

Hronika

Zla kob porodice Dragijević! Posle brata Dalibora umrla i majka Dejana Dragijevića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Iako još uvek nisu poznate sve okolnosti njene smrti sa sigurnošću se može reći da su tragične okolnosti koje su poput talasa zapljusnule ovu porodicu uveliko uticale na ovakav ishod.

Kako Informer saznaje njoj je pozlilo dok je bila kod komšija, tako da je Hitna pomoć koja je uskoro došla u Zlot samo mogla da konstatuje njenu smrt. 

Prethodno ona je u aprilu mesecu sahranila sina Dalibora koji je bio osumnjičen da je sakrio telo male Danke Ilić i koji je preminuo u pritvoru, dok je njegov stariji brat Dejan uhapšen pod sumnjom da je ubio to dete. U zatvoru je takođe i njen muž Radoslav, za koga se sumnja da zna gde je telo Danke Ilić, ali o tome ćuti.

U prvi mah kada je saznala za vest da je njen sin Dalibor osumnjičen za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Svetlana je sve demantovala tvrdeći da to nikako ne može da bude istina.

Zabezeknutim novinarima tada je istakla "veliku zabrinutost" jer je njen sin uhapšen, a nije stigao ni da se istušira. U narednim danima ona je konstatno ponavljala istu priču, tvrdeći da je njenoj porodici sve ovo namešteno i podmetnuto. 

Svetlana, koja je dobila status povlašćenog svedoka dala je iskaz u tužilaštvu da o ubistvu male Danke ništa ne zna.

Poslednjih dana života, Svetlana se žalila da je ostala potpuno sama bespomoćna, te da nema nikoga ni čašu vode da joj donese. Jednog sina je sahranila, dok su muž i drugi sin u zatvoru. Do poslednjeg daha ona je tvrdila da Dragijevići nisu krivi za Dankinu smrt.