15.05.2024.

17:12

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Kostini roditelji su zlu širom otvorili vrata! Oglasila se majka Eme Kobiljski: Kada vaš problem zatre postojeće i buduće svetove...

Miljana je, kako smo ranije objavili, negirala krivicu za postupke sina Koste i pokušala da sebe i svoju porodicu predstavi kao žrtve. Izjavila je neubedljivo saučešće roditeljima ubijene dece u sudnici, koje je to očigledno dodatno potreslo i istraumatizovalo.

Prethodno je i njen suprug Vladimir negirao odgovornost, insistirajući na tome da su "oni ugledna porodica" i da on ne treba da ide "na robiju za nešto što nije uradio".

Obeznadili milione

Tim povodom, Nina Kobiljski je posle održanog ročišta napisala na svom Fejsbuk profilu rečenicu, u kojoj je sadržana neskrivena osuda ovakvog držanja Kecmanovića:

"Kada se problem iz kuće prelije na društvo, kada vaš problem zatre postojeće i buduće svetove, kada unesreći hiljade i obeznadi milione ljudi, onda bi makar morao da postoji osećaj za društvenu odgovornost i svesnost sopstvenog doprinosa zlu kome su sami roditelji vrata širom otvorili."

Informer

Miljana Kecmanović i dalje odbija odgovornost

Uz ovaj komentar je okačen i tekst oca, čiji je sin takođe bio na meti vršnjačkog napada, ali je imao sreću da ga preživi. Taj incident se desio samo dan posle krvavog 3. maja prošle godine, u jednoj privatnoj gimnaziji u Beogradu, kada je bivša učenica u školu donela nož i njime povredila nastavnicu i dečaka (15).

U pitanju je devojčica, kako se tvrdi, "sa utvrđenom medicinskom dijagnozom", koju su roditelji skrivali od škole, i propisanom terapijom koju joj nisu davali!

Između ostalog, u tekstu se bez uvijanja konstatuje da su za ovakve ispade dece isključivo krivi roditelji:

"Onaj koji svom detetu ne daje neophodnu i propisanu terapiju, onaj koji svoje dete zapostavlja, onaj koji skriva probleme i beži od njih, onaj koji svoje dete uči da puca umesto da se njime bavi, onaj ko svoje dete ostavlja bez neophodnog nadzora i podrške, svestan zdravstvenog stanja i svih rizika, onaj koji je svojim odnosom i svojim vaspitanjem od svog deteta stvorio monstruoznog masovnog ubicu iz Ribnikara i Dubone i Malog Orašja, ili ubicu u pokušaju kao u našem slučaju, taj je kriv i nije pravedno da svu krivicu svali na sopstveno dete. Na tu krivicu mora da se ukazuje i da se ista utvrdi, kako više nikada ne bi stradala nevina deca, kako više nijedan roditelj ne bi zanemario zdravstvene probleme i poremećaje u ponašanju kod svoje dece i pravio tako od njih potencijalne ubice."

Dostojanstvom protiv zla

I Ninela Radičević, majka ubijene Ane Božović iz "Ribnikara", je jednom dostojanstvenom rečenicom, divljenja vrednom, podelila svoja osećanja posle današnjeg "bliskog susreta" sa majkom maloletnog zlotvora:

"Da ne bih sada javno komentarisala današnje suđenje i svu strahotu koja je tamo izgovorena porodicama žrtava, biram da okačim Aninu sliku."

Informer

Ana Božović, nevina žrtva poremećenog uma