16.05.2024.

09:59

Foto: Shutterstock

Hronika

Beskućnici nasmrt pretukli poznanika i ukrali mu novčanik! Osumnjičeni bi mogli do kraja života da ostanu iza rešetaka

Banjalučka policija uhapsila je Dragana Jelaču (48) iz Čelinca, Valenstinu Stojanović (20) i Davida Kostića (46) iz Laktaša zbog sumnje da su iz koristoljublja ubili Sašu Kisina iz Banjaluke!

Kako izveštavaju mediji zločin se odigrao u utorak oko 21 časova u napuštenoj kući u ulici Jovana Dučića u Banjaluci, a ukoliko se dokaže da su krivi osumnjičeni bi mogli da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora. 

Žrtva Saša Kisin brutalno je pretučena, a od posledica batinjanja tokom noći je preminuo u UKC Republike Srpske.

Prema nezavničnim informacijama uhapšeni su poznati kao skitnice koji se drogiraju i piju.

- Policijski službenici su lišili slobode osumnjičene postojanja osnova sumnje da su pretukli Sašu Kisina nakon čega su mu ukrali novčanik, koji je prilikom hapšenja pronađen kod D.J. - saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.  

Inače uhapšeni Dragan Jelača je već poznat policiji i on je 2019. godine bio svedok u ubistvu Brune Rolda koji je takođe nasmrt pretučen, a za taj zločin su osuđeni Rade Drljača na 15 godina zatvora, dok su Slobodan Krnetić i Boris Zorić dobili osam, odnosno četiri godine zatvora.

Interesantno je da je Jelača hapšen i u akciji "Klub" zbog sumnje da je zajedno sa M.M. navodio maloletnice na prostituciju. Njegove žrtve su bile mahom štićenice Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" iz Banjaluke.