16.05.2024.

09:59

Foto: printscreen serbiantimes

Hronika

Porodica i prijatelji opraštaju se od Marka (17): Danas sahrana nastradalog srpskog tinejdžera u Čikagu (FOTO/VIDEO)

Marko Niketić, 17, iz Glenvjua, preminuo je u nedelju od posledica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju (Glen View), kada je u njegov "mercedes" velikombrzinom udario "mustang".

Niketić je nastradao u ovoj nezgodi dok su teške telesne povrede zadobili njegov saputnik, ali i vozač "mustanga" koji su prevezeni u bolnicu. 

Informer

 

I dok srpska zajednica u Čikagu oplakuje gubitak tinejdžera, istovremeno se pripremaju i za poslednji pozdrav, odnosno sahranu. 

Prema objavljenoj čitulji oproštaj od mladog Niketića organizovan je za dana u 10 sati u Srpskom pravoslavnom manastiru Svetog Save, Libertivil, dok je opelo i pogreb planiran u 11 sati. 

Informer

 

Inače, pomen Niketiću održan je u sinoć na mestu nesreće u Ist Lejk aveniji i Medou Lejnu.

Niketić i njegova porodica bili su parohijani Srpske pravoslavne crkve Svetog Vaskrsenja koja se nalazi u Čikagu. 

„Marko nije bio samo voljeni paroh naše Saborne crkve, on je bio sastavni deo naše zajednice, uključen u našu folklornu grupu SOKO. Njegova porodica, cenjena i poštovana u našoj zajednici, bila je suštinski stub naše Saborne crkve dugi niz godina.“, navodi se u objavi Svetog Vaskrsenja. 

Iz čitulje, Marko Niketić je rođen 6. jula 2006. godine u Park Ridžu, bio je voljeni sin Gordane i Nebojše Niketića; Lukin brat Lukin; dragi unuk Radojke Sulejić (pokojnog Milorada) i Stanka Niketića; dragi nećak Done (Dalibora) Mijatović, Milovana Niketića i Zorice Niketić i rođak Milorada, Mateje, Mije, Eve, Anastasije i Ksenije. Marko je bio učenik srednje škole Glenbruk South. Jako će nedostajati svim njegovim kumovima, porodici i prijateljima u Sjedinjenim Državama i Srbiji.