16.05.2024.

13:59

Foto: Shuterstock/atvbl.rs

Hronika

Policija za petama pljačkašima milon evra! Pronađena dva vozila kojima su bežali, evo u kom gradu su se sakrili

Dosadašnja istraga ukazuje da su razbojnici na tom putu izmenili nekoliko vozila. Dva vozila, za koja se sumnja da su pljačaši koristili, pronađena su u Banjaluci. Radi se o ”seatu” koji je otkriven u naselju Sunce, te ”audiju” koji je otkriven u naselju Paprikovac.

”Sumnja se da su osumnjičeni nakon pljačke ”seatom” krenuli da beže prema UKC-u Republike Srpske. Na parkingu, u ulicu Majke Jevrosime, su ostavili ”seat” i preseli u ”audi” koji je pronađen napušten u ulici Jovana Raškovića u naselju Paprikovac”, otkriva izvor ATV-a.

On navodi da su pljačkaši nakon toga bežali prema Zalužanima gde su, po svemu sudeći, krenuli da otvaraju ukradene torbe. U jednoj od njih su pronašli mobilni telefon koji je vlasnica prethodno sakrila.

”Signal tog mobilnog telefona je ugašen na baznoj stanici u Zalužanima. Daljim operativnim radom se došlo do informacija i dokaza da su pljačkaši pobegli u Doboj”, otkriva izvor blizak istrazi.

On kaže da se za pljačkašima i dalje traga, te da policija detaljno proverava sve informacije do kojih dođe na terenu.

U sačekuši oteli dva miliona maraka

Podsetimo, trojica razbojnika su 13. maja oko 16 časova spremili sačekušu vlasnici menjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla u ulicu Relje Kneževića.

Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika koji ju je odgurnuo i oteo tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su nakon toga pobegli, a na mestu pljačke je pronađen suzavac.