16.05.2024.

17:29

Foto: M.L./Društvene mreže/Informer

Hronika

Svetlanu sahranjuju pored sina na njegovih 40 dana! Muž će prisustvovati sahrani, Dankin ubica takođe tražio dozvolu

Svetlana je preminula kod komšija u kući, kada je otišla na kafu i tada joj je pozlilo, na lice mesta je izašla ekipa Hitne pomoći koja je pokušala reanimaciju, ali svetlani nije bilo spasa. Prema saznanjima Informera, Svetlana je bila srčani bolesnik a u poslednjoj izjavi za naš list je rekla kako je bolesna i sama, i kako nema nikoga da joj donese vodu i pomogne. 

Njen sin Dalibor, preminuo je 07.04.2024. godine u policijskoj stanici. 

Informer

Na dan sahrane Svetlane, koja je zakazana za sutra, pada tačno 40 dana od smrti njenog sina. 

Kako smo saznali, obdukcija tela Svetlane Dragijević završena je u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, nakon čega je zakazana i sahrana koja će se održati sutra na lokalnom groblju u Zlotu.

- Javili su mi da je sud odobrio mom klijentu Radoslavu da prisustvuje sahrani supruge koja će biti obavljena sutra - rekao je advokat Milinko Jovanović koji dodaje da nema saznanja da li je isto odobreno i za Dejana čija je advokatica takođe podnela dopis.

Radoslav će, kako je objasnio Jovanović, na sahranu koja je zakazana za 13.30 doću u pratnji straže Okružnog zatvora u Zaječaru. 

- Službenici zatvora su ga obavestili o smrti supruge. Radoslavu pritvor (zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela) ističe 29. maja i očekujem da će tada biti pušten na slobodu - kaže Jovanović. 

Podsetimo, Svetlanini sinovi i muž privedeni su zbog ubistva i saučesništva u ubistvu male Danke Ilić (2) koja je nestala 26. marta u naselju Banjsko polje. Svetlanin sin je priznao da su dete udarili kolima, a potom zadavili i bacili na lokalnu deponiju. Telo i dan danas nije pronađeno, a policija intenzivno radi na ovom slučaju.