17.05.2024.

16:44

Foto: foto: N. S.

Hronika

Misteriozna pozadina pljačke na Telepu: Ista kuća na meti lopova treći put za 20 godina!

Kako su rekli, juče je "bila prava ludnica u njihovoj i okolnim ulicama". Mnogi od njih nisu smeli da izađu napolje, kada su čuli zvuk sirena.

- Nismo smeli izaći. Kakvo je vreme došlo, najbolje je da ostanemo svi u našim kućama. Automobil, kojim su upravljali D. H. i njegov maloletni saučesnik, verovatno je iznajmljen u Beogradu. U toj kući je i ranije pokušana pljačka. Policija je očigledno znala to i čekala lopove da se ponovo vrate. Organizovali su se, najverovatnije su imali dojavu - kaže komšija iz ulice pored koje se odigrala pljačka.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, sumnja se da je kuća "tipovana" i pljačka unapred isplanirana. Ono što je zaista čudno jeste da je već treći put u dvadeset godina ista kuća na meti lopova. A, zašto, niko ne zna?!

Podsetimo, dvojica osumnjičenih su privedeni sinoć oko 21 sat, neposredno pošto su provalili u kuću na Telepu i iz nje ukrali zlato. Pokušavajući da pobegnu, udarili su automobilom u dva policijska vozila, pa je u jednom od njih lakše povreden inspektor kriminalističke policije.

Kod razbojnika je, osim ukradenog nakita, pronađena i jedna lovačka puška.