18.05.2024.

19:02

Foto: Maša Banđur

Hronika

Oštar stav oca streljane Angeline: Kostina majka je prefinjeni kriminalac u rukavicama!

Gostujući u emisiji "Jutro" na TV Blic on je rekao da je suđenje počelo mučno,"pošto je taktika advokata i cele porodice Kecmanović takva da žele da izazovu sažaljenje i tako utiču na sudije."

Aćimović je bio jedan od trojice očeva koji su, tokom iznošenja odbrane Miljane Kecmanović, demonstrativno izašli iz sudnice Višeg suda u Beogradu. 

- Napustio sam sudnicu kada sam shvatio da je taktika advokata i cele ekipe da se brane na taj način što će izazivati sažaljenje javnosti i pokušati da ubede sudiju da su oni dobra porodica, što mi apsolutno znamo da nije tačno od početka suđenja. Sada su samo pokazali svoje veliko licemerje i jednu nepotrebnu i nakaradnu sliku o sebi - naveo je Anđelko.

Bez žaljenja i kajanja

Naročito je naglasio da Kecmanovići, Vladimir i Miljana, nikada nisu iskazali iskreno saučešće i žaljenje za sve što su uradili u vaspitanju svog deteta i za posledice koje su iz toga proistekle:

- Sada su sve priče usmerene na njihovu ličnu zaštitu, što još više pojačava našu bol. Njihovo postupanje ne vidim kao iskrenost, već kao jedan literarni rad koji ne želim da slušam. Izašlo je nas nekoliko roditelja u znak protesta što se dozvoljava ovako nešto, ali je na sudiji da vodi postupak onako kako smatra da treba.

Informer

Angelina je preminula posle 12 dana borbe za život

Njemu je sasvim frapantno da Miljana nije pokazala ni trunku empatije i saosećanja.

- Na njenom izrazu lica i u pogledu vidi se nipodaštavanje i prezir koji ona pokazuje prema žrtvama. Sve što radi je jako providno. Mi znamo odlično ko je Miljana. Verovatno ću na sledećem ročištu imati priliku da joj postavim pitanje, ovoga puta nisam imao, znajući da je ona jedan prefinjen kriminalac u rukavicama koji jako dobro ume da skriva dokaze izvršenja krivičnog dela! - direktan je Aćimović.

Odbijanje majke masovnog ubice da odgovara na pitanja punomoćnika, takođe vidi kao deo taktike:

- To je deo taktike njihove odbrane i predstavlja jednu neljudsku stranu. Zna da će punomoćnici umeti i znati da postave dobra pitanja i oni sa tim pokušavaju da opstruišu proces i tako još jednom pokazuju svoje licemerje. Ovo je jedna apsolutno žalosna slika, ali šta da radimo. Od takvih roditelja nije moglo da se očekuje ništa drugo.

Licemeri i manipulatori

Aćimović smatra da ovaj postupak treba da bude zatvoren za javnost, jer bi optužena strana mogla da iskoristi prisustvo javnosti.

- Ovo što sada vidimo pokazuje da bi oni iskoristili otvoreno suđenje kao pozornicu za njihovu predstavu i šou! Ovakva situacija smanjuje mogućnost za manipulisanje i laganje javnosti - zaključio je Angelinin otac.