21.05.2024.

08:25

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Na današnjem suđenju Miljana Kecmanović, majka dečaka ubice nastaviće da iznosi odbranu. 

Podsetimo ona je na prethodnim ročištu, održanom prošle nedelje, šokirala sve u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici rekavši: "Pustite mašti na volju".

Informer

Inače ni Miljana ali ni njen suprug Vladimir koji je već davao izjavu i odgovarao na brojna pitanja suda, tužilaštva i oštećenih, neće davati odgovore na pitanja punomoćnika oštećenih. 

Vladimir od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Informer

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava, a pored bračnog para Kecmanović optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni Kosta učio da puca.

Vladimir Kecmanović optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, ali i zato što nije adekvatno čuvao oružje u kući, koje njegov sin uzeo dva da pre maskra i sve vreme čuvao kod sebe u sobi, da bi komnog jutra ih stavio u ranac zajedno sa municijom i četiri " Molotovljeva koktela" i krenuo u krvavi pir. 

Danas će biti održano i pripremno ročište u praničnom postupku koje je pokrenuo A.B. učenik škole koji je u Kostinom divljanju ranjen.