21.05.2024.

12:28

Foto: Informer

Hronika

Roditelji nisu mogli da slušaju Miljanu! Svi detalji sa današnjeg suđenja roditeljima Koste K. (FOTO/VIDEO)

Navodno, Miljana Kecmanović je i danas iznela odbranu i negirala krivicu, iako je njen DNK nađen na čaurama u stanu te porodice.

Inače, kako su pojedini portali preneli, suđenje je, prilikom iznošenja odbrane Miljane Kecmanović opet napustio otac Angeline Aćimović. 

- Sve je besmisleno. Daš detetu da igra igrice užasne i on napravi užas i posle svega niste svesni šta ste uradili. To su Kecmanovići - rekao je Aćimović.

Podsetimo, roditelji dečaka ubice negirali su krivicu na početku suđenja. Tada su odbili da odgovaraju na pitanja advokata porodica žrtava.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsetimo, tereti Vladimira Kecmanovića da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

"Postoji opravdana sumnja da je otac u periodu od godinu dana pre tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" obučavao svog 13- godišnjeg sina, da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete. On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u streljački klub, i u etno selo, gde je vežbao gađanje u pokretne mete i koncentrične krugove uprkos činjenici da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovom uzrastu" saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu posle podizanja optužnice.

Inače, suđenjima koja su zatvorena za javnost prisustvuje i glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović koji aktivno učestvuje u postupku, i kako je Kurir pisao, okrivljenima i sam postavlja pitanja.

Podsetimo, osim roditelja dečaka ubice, optužnicom su obuhvaćeni i vlasnik streljane u koju je otac dovodio dečaka ubicu, kao i instruktor gađanja i tužilaštvo ih sumnjiči za davanje lažnog iskaza.

Sledeće suđenje zakazano za 21. jun.