21.05.2024.

13:25

Foto: printscreen

Hronika

"Sva deca...": Vladimir Kecmanović šokiro sve u sudnici odgovorom o Kosti

U sud su kao i na svako suđenje došli roditelji dece koju je u jezivom masakru ubio sin bračnog para.

- I dok su roditelji delovali kao da skupljaju snagu za ono što predstoji u sudnici, ona je ih potpuno ignorisala, okrenuvši im praktično leđa. Inače, navodno je na prethodnom suđenju izjavila da je pokušala da ih kontaktira i izjavi im saučešće, ali njeno ponašanje u sudu, gde ih redovno sreće, uopšte ne izgleda kao da ima potrebu da im se obrati - rekao je jedan od svedoka. 

Informer

Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline Aćimović je prošlo, ali i ovo ročište napustio, jer kako je rekao reporterima Republike, nije mogao da sluša šta govore roditelji dečaka ubice. 

- Sve je besmisleno. Daš detetu da igra igrice užasne i on napravi užas i posle svega niste svesni šta ste uradili. To su Kecmanovići - rekao je Anđelkovic.

Kako je Republika saznala, najpre je majka jedne od žrtava, upitala Vladimira Kecmanovića o video-igricama koje je igrao njegov sin, na šta je on hladnokrvno odgovorio:

- Sva deca igraju igrice - rekao je Vadimir Kecmanović. 

Informer

Pretpostavlja se da je to razlog Aćimovićevog napuštanja sudnice. 

Podsetimo, roditelji dečaka ubice negirali su krivicu na početku suđenja. Odbili su da odgovaraju na pitanja advokata porodica žrtava, i Miljana Kecmanović bi danas trebalo da nastavi da odgovara na pitanja koja imaju da joj postave roditelji ubijene i ranjene dece, kao i porodice ubijenog radnika obezeđenja škole.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, podsetimo, tereti Vladimira Kecmanovića da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.