21.05.2024.

14:32

Foto: Informer

Hronika

"Miljana svaka vam čast": Na suđenju Kecmanovićima pročitane poruke razrednog starešine Koste K.

Parnica koju su protiv Miljane i Vladimira Kecmanovica  pokrenuli roditelji maloletnog decaka Andreja B. kojeg je Kosta Kecmanovič ranio u masakru danas je počela pred Višim sudom u Beogradu. 

Advokat Kecmanovića Marina Ivelja koja je sa Miljanom Kecmanovic čekala početak parnice, odnosno pripremno ročište u postupku, u sudnici je ukazala da je Ministarstvo prosvete našlo 37 tacaka sa propustima škole u kojoj je Kecmanovic napravio masovno ubistvo. 

- Razrešena je i direktorka škole. Na ove činjenice skrećem pažnju povodom odgovornosti škole u pogledu prevencije nasilja u porodici- rekla je Ivelja.

Informer

Ona je priložla smimak Koste Kecmanovica kada puca, kako je rekla prvi put i to uz nadzor Ratka Ivanovica predsednika streljackog kluba Partizan praktikal šuting.

- Ne radi se o prebacivanju odgovornosti sa dečakovih roditelja na zaposlene u streljani već želim da se uvidi kako su roditelji imali utisak da je dozvoljeno da deca čak i mladja od Koste mogu da pucaju- istakla je Ivelja.

Priložila je i poruku razredne koja je četiri meseca pre masakra pisala Miljani Kostinoj majci.

- Pisala je da su Kosta i njegova sestra dobra deca. Razredna je napisala "Iz prve poslušaju, stvarno Miljana svaka vam čast" - predočila je advokatica Kecmanovića.

Posle ovoga na njen dodatni predlog da se izvrši uvid u iskaze Kostine učiteljice i dve razredne, punomoćnik ranjenog dečaka Stefan Radivojević je negodovao.

On je insistirao na saalušanju tuženih Vladimira i Miljane iako je pre njega Ivelja predložila da se samo izvrši uvid u njihove izjave u krivičnom postupku koji se vodi pred istim sudom.

- Protivimo se uvidu u spise nego da se neposredno saslušaju, a ukoliko odbiju nadamo se da će to sud ceniti- kazao je Radivojević. 

Pripremno ročište je završeno nakon što je sudija odredio da se 23. avgusta saslušaju maloletni oštećeni i njegova majka u vezi sa posledicama koje trpi kako fizički tako i psihički. Saslušanje dečaka će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite njegovih prava.