21.05.2024.

17:39

Foto: Shutterstock/Miloš Rafailović

Hronika

Kubanac hteo da ukrade Zvezdin dres na aerodromu! Trojicu policajaca tukao glavom i rukama!

Okrivljenom se stavlja na teret da je 19. maja godine na aerodromu "Nikola Tesla" pokušao da ukrade dres "Crvene zvezde" i flašice vode, ali je u tome sprečen od strane zaposlenih. Prilikom utvrđivanja identiteta od strane policijskih službenika, napao tri policijska službenika, zadavši im udarce glavom i rukama i nanoseći im lake telesne povrede.

Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor državljaninu Kube zbog opasnosti od bekstva. Prema navodima javnog tužioca, postojanje opasnosti od bekstva proizlazi iz ozbiljnosti krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, kao i iz činjenice da je reč o stranom državljaninu koji nije stacioniran u Srbiji.

Krivično delo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti predstavlja krivično delo koje se kažnjava zatvorom od šest meseci do pet godina. U konkretnom slučaju, okrivljeni se tereti da je fizički napao tri policijska službenika, nanoseći im lake telesne povrede prilikom pokušaja hapšenja.

Pokušaj krivičnog dela krađe, kako je navedeno u članu 203. Krivičnog zakonika, odnosi se na situaciju kada izvršilac preduzme određene radnje usmerene ka izvršenju krivičnog dela krađe, ali iz razloga nezavisnih od njegove volje, krivično delo nije izvršeno. U ovom slučaju, okrivljeni je pokušao da ukrade dres i flašice vode iz prodavnice na aerodromu, ali je bio sprečen od strane zaposlenih.