22.05.2024.

09:29

Foto: Youtube printscreeen

Hronika

Detalji iz istrage jezivog udesa u Stublinama: Vozač kamion koji se zakucao u autobus bio na amfetaminima (FOTO/VIDEO)

U udesu je poginuo vozač autobusa Momčilo R. (56) iz Bariča, dok je 21 putnik povređen i kolima Hitne pomoći transportovan u Dom zdravlja u Obrenovcu, Urgentni centar i KBC "Bežanijska kosa".

Informer

Podsetimo kako smo već pisali do udesa u Stublinama nedaleko od nadvožnjaka, došlo je oko 10 sati, kada se Milan J. koji je vozio natovareni teretnjka ne zaustvaljajući se na znak STOP uključio u saobraćaj i udario u autobus borj 860 T koji saobraća na liniji Veličkovica - Industrijska zona Barič. 

Nakon sudara vozač kamiona je pokušao da pobegne, ali je zaustavljen, a nakon što je utvrđeno da nije bio pijan, on je podvrgnut narkotestu koji je pokazao da je pod dejstvom amfetamina. 

Koliko je udar bio stravična najbolje pokazuje činjenica da su vatrogasci morali da seku i autobus i kamion kako bi izvukli telo nastradalog Momčila R. 

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva drogiranom vozaču kamiona koji je izazvao tragediju određeno je zadržavanje do 48 sati i njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.