22.05.2024.

11:07

Foto: printscreen

Hronika

Narko klan, u kojem su i Srbi, u Austriji prodao drogu vrednu 12,5 miliona evra! Banda razbijena nakon otkrića u zatvoru

Tokom akcije hapšenja zaplenjen je deo narkotika, a policija je saopštila da su vođe ove bande u zatvoru i da su posao vodili iz ćelija u zatvorima Hirtenberg i Sonberg.

Pored dvojice vođa koji su u zatvoru, uhapšeno je još šet muškaraca i dve žene, državljani Srbije,. BIH i Austrije. 

Austrijski mediji otkrivaju da je do razbijanja bande došlo nakon što je jednom vođi u zatvoru oduzet kriptovani telefon pomoću koga je komunicirao sa svojim saradnicima i vodio posao. 

Nakon oduzimanja tog telefona, policija je iskoristila da uspostavi kontakt sa 30-godišnjim državljaninom BiH, koji je uhapšen prilikom pokušaja prodaje dva kilograma kokaina, vrednog 57.000 evra.

Inače prema saopštenju Uprave policije Donje Austrije, za ovog Bosanca postoji sumnja da je tokom proteklog perioda preprodao čak 146 kilograma kokaina.

Kako prenose austrijski mediji, grupa je navodno ukupno prodala 164 kilograma kokaina, 2,5 kilograma heroina, 25 kilograma amfetamina, 18,5 kilograma marihuane, 113 grama metamfetamina i dva kilograma ketamina između jula 2023. i marta, 2024. godine u Donjoj Austriji, Gornjoj Austriji i Beču. 

Istražioci tvrde da se ova grupa nije bavila samo prodajom droge već se sumnjiče i za najmanje pet provala u banke i benzinske pumpe u Beču, jer su upravo vođe klana i uhapšene zbog jedne pljačke.