22.05.2024.

13:02

Foto: Shutterstock

Hronika

Izrečena najviša kazna za saobraćajnu nesreću u Srpskoj: Pijan divljao "audijem" ubio dva brata, pet osoba povređeno

Ovo je najviša kazna koju su sudovi u Republici Srpskoj ikada izrekli za saobraćajnu nesreću. Presuda nije pravosnaža i dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Osim kazne zatvora Đukiću je izrečena i kazna oduzimanja vozačke dozvole na period od osam godina, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanje kazne. Ukoliko Đukić, u vreme trajanja zabrane, bude vozio sud će mu za svakih šest meseci zabrane odrediti mesec zatvora, odnosno biće poslat na 16 meseci u zatvor.

Podsetimo tragediju koju je izazvao Đukić dogodila se 20. avgusta 2022. godine, oko ponoći, na magistralnom putu u selu Majevac kod Doboja, kada je on sa 1,53 promila vozio  svoj "audi" 134 km/h pored škole i u punoj brzini se otpozadi zakucao u "ford" u kojem su bila braća Šumatić, Igor i Nemanja, a onda se njegov automobil odbio i udario u "pasat" koji mu je naišao u susret. 

Braća Šumatić su zadobila stravične povrede od kojih su preminuli na licu mesta, dok su tri osobe iz "pasata" povređene. U udesu su povređene i dvojica Đukićevih saputnika, od kojih je jedan polomio kičmu.