22.05.2024.

14:49

Foto: www.atvbl.com

Hronika

Oteo učesnika "Svadbe od milion evra", tukao ga i pretio ubistvom! Tražio veliki otkup, uzeo 50.000

Prema rečima izvora bliskog istrazi Radinković je Halida H. oteo 15. maja i odvezao u iznajmljenu vikendicu u Banjaluci, gde ga je maltretirao, tukao i pretio ubistvom tražeći novac. 

- Osumnjičeni je tražio pola miliona evra u kriptovaluti, ali je onda cifru prepolovio, da bi na kraju tražio 50 hiljada evra, a onda od brata oštećenog preko posrednika iz Banjaluke uzeo oko 42.000 evra u kriptovaluti, 5.000 evra u gotovini - kaže izvor iz istrage.

Nakon što je policija otkrila ko stoji iza otmice Radniković je uhapšen i njemu se na teret stavljaju krivična dela otmica i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

On je saslušan i tužilaštvo je predložilo da mu bude određen pritvor zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog kao i zbog osnovane bojazni da bi on boravkom na slobodi mogao s uništiti dokaze. 

- Pritvor je tražen zbog bojazni da bi osumnjičen mogao ometati krivični postupak uticajem na svedoke, saučesnike, odnosno prikrivače, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično delo - stoji u saopštenju tužilaštva.

Inače Radinković je dobro poznat policiji Republike Srpske i ima debeo dosije, a prošle godine je hapšen jer je sa prijateljem pretukao mladića u Laktašima. 

Nenad Radinković je 2011. godine izazvao udes u kojem je poginuo Nikola Đurović, zbog čega je osuđen na 4 godine zatvora, ali je nakon izricanja presude pobegao u Francusku gde je uhapšen 2013. godine zbog krijumčarenja arsenala oružja, da bi tek 2018. godine u Briselu bio uhapšen po Interpolovoj poternici BIH koje je raspisana zbog izbegavanja odlaska na izdržavanje kazne za udes.