23.05.2024.

09:27

Foto: Shutterstock

Hronika

Za verovali ili ne! Sramotna presuda Osnovnog suda u Baru za polno uznemiravanje maloletnice

Izrečena presuda je provostepena a tužilatšvo je uložilo žalbu na nju, naglašavajući da je presuda nezakonita, jer po zakonu Crne Gore zatvorska kazna ne može da bude kraća od 30 dana. 

- Tužilaštvo traži da se ukine presuda i vrati na ponovno odlučivanje. Mora se doneti zakonita presuda - kazao je za lokalne medije portparol barskog ružilaštva tužilac Radovan Đurišić.  

Kako crnogorski mediji podsećaju barska policija uhapsila je I.S. u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloletne osobe, strane državljanke, koju je uvukao u kabinu toaleta i dodirivao je po intimnim delovima tijela, protiv njene volje.

Okrivljeni, koji je u tom trenutku obavljao poslove održavanja javnog toaleta u Šušnju, počinio krivično delo dok se nalazio na radnom mestu. Maloletnica je koristila javni WC i kada je izašla iz kabine on je presreo ugurao u kabinu i dodirivao je po grudima i pokušaje poljubiti, ali se ona branila i rekla mu da joj je otac tu, pa je pustio i ona je pobegla. 

Inače u spornoj presudi se navodi da je okrivljeni "svestan svog dela čije izvršenje je hteo i znajući da je njegovo delo zabranjeno, u cilju zadovoljenja seksualnog nagona”. Okrivljeni je otac četvoro dece, lošeg imovnog stanja, i do sada nije bi osuđivan.

Interesatno je da je on u pritvoru bio 20 dana, od 28. jula do 17. avgusta prošle godine i ako bi, iako je malo verovatno, ova presuda postala pravosnažna, to bi značilo da je on već izdržao kaznu. 

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Baru će ostati upamćena u analima crnogorskog pravosuđa i zbog ovakve presude se pada na pravosudnom ispitu.