23.05.2024.

12:38

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/ATAIMAGES

Hronika

Desila se očekivana stvar! Advokat Nebojša Perović opisao dramatične scene iz sudnice u Smederevu

Kako je izjavio Perović u sudnici je bio veliki broj policajaca, ali nisu mogli da se odupru besnim roditeljima. 

- Policija je bilo u broju koji uopšte nije zanemarljiv, ali nisu mogli da se odupru ljudima i narodu koji su bili tu. Sve je trajalo oko 10-15 sekundi, koliko je trebalo vremena policajcima da se snađu da odbrane Blažića. Mislim, policija ga je spasila. Njegov otac nije ni stigao da uđe u sudnicu - rekao je advokat.

Informer

Besni roditelji napali surovog ubicu

Dramatične scene počele su čim je Uroš Blažić uveden u sudnicu u koju može da stane više desetina ljudi.

- I onda kod ulaska optuženog, došlo je do reakcije i verovatno je pala stolica, udarac u klupu ili tako nešto. Masa je reagovala i krenula na Blažića... - rekao je on.

Kako advokat objašnjava ovo je bila očekivano. 

- Desila se očekivana stvar. Prvi susret sa zlotvorom. Ubicom. Prosto je bilo nemoguće da roditelji, braća, sestre nemo posmatraju i učestvuju u ovom izuzetno teškom postupku. Ne bih sada da pravdam, da li je to ispravno... Zakonski nije, ali ljudski jeste. Prosto je nemoguće očekivati da za takvu bol i takvo stradanje i gubitak mladih života, sve se to posmatra sedeći u stolici... Mirno. To je nemoguće, jel je bol za gubitkom ogromna - kazao je Perović.  

Informer

Ogromna bol roditelja žrtava

Podsetimo, roditelji žrtava masakra u Malom Orašju i Duboni nasrnuli su na masovnog ubicu Uroša Blažića čim je uveden u sudnicu nakon čega je straža ga odmah izvela.