23.05.2024.

14:17

Foto: Shutterstock

Hronika

Pritvor za kidnapera! Oteo učesnika "Svadbe od milion evra", uhapšen kada je preuzeo otkup

Kako izveštavaju mediji iz Republike Srpske Radinkoviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo otmice i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja. Ukoliko se dokaže krivica njemu preti kazna do deset godina zatvora.

Pritvor mu je određen je zbog opasnosti od bekstva,bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uništiti dokaze i uticati na svedoke, ali i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično delo.

- Pritvor može trajati do 20. juna ove godine- saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Halid N. je otet 15. maja ove godine i u vikendici u okolini banjaluke vezan, maltretiran i tučen kako bi platio otkup.  

- Osumnjičeni je tražio pola miliona evra u kriptovaluti, ali je onda cifru prepolovio, da bi na kraju tražio 50 hiljada evra, a onda od brata oštećenog preko posrednika iz Banjaluke uzeo oko 42.000 evra u kriptovaluti, 5.000 evra u gotovini - kazao je odmah nakon hapšenja osumnjičenog izvor iz istrage.

Inače Radinković je uhapšen u akciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, a prema nezvaničnim informacijama on je priveden u jednom trenutku nakon otimice, ali je pušten da se brani sa slobode. Međutim, istražioci su nastavili da ga prate i ponovo je uhapšen nakon što je podigao novac u kriptovaluti.