24.05.2024.

18:49

Foto: Tanjug

Hronika

Bivši direktor "Sivog doma" osuđen na pet godina: Ispraznio domsku kasu i upucao reketaša!

Apelacioni sud ga je oglasio krivim zbog toga što je od 14. januara 2016. do 24. avgusta 2017. u više navrata kao direktor Zavoda prekoračio službena ovlašćenja i pribavio sebi korist od 10.844.306.

Bez znanja i odluke Upravnog odbora Zavoda, kako je utvrđeno, potpisivao je naloge za isplatu sa žiro-računa i predavao ih blagajniku, računovođi i šefu računovodstva koji su potom podizali novac sa računa i uz potvrdu ga predavali "na ruke" Roloviću.

Zbog tog dela je, ovom presudom, osuđen na godinu dana zatvora.

Nekadašnji dobitnik nagrade "Čovek godine" u žižu dešavanja došao je i 25. septembra 2018. kada je hicem iz pištolja ranio Vladimira Kopeckog, u restoranu "Nova talija" u Žarkovu, navodno zbog višegodišnjeg reketiranja i učestalih pretnji i straha za bezbednost svoje porodice.

Informer

Mesto pucnjave u Žarkovu

Za taj "incident" osuđen je na četiri i po godine robije pa mu je, uključujući presudu za zloupotrebu, izrečena jedinstvena kazna od pet godina i dva meseca.

Rolović je pred sudom priznao da je upucao Kopeckog, posle pretnji da će mu oduzeti kuću. Spekulisalo se, međutim, da je Kopeckom dugovao novac zbog kockarskih dugova u koje je upao te da je, da bi platio dugove koje je nagomilao, zloupotrebljavao domsku kasu.