25.05.2024.

09:22

Foto: Printscreen/Vijesti.me/reuters

Hronika

Minimalna kazna za brutalno prebijanje mladića u centru Podgorice! Nije proveo ni dana iza rešetaka, jer tužilaštvo to nje tražilo, sada ga i sud častio

Tužilaštvo je za crnogorske medije potvrdilo da se žalilo na presudu jer je kazna minimalna. 

Prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Podgorici Belojeviću je izrečena kazna od šest meseci kućnog zatvora jer je mučki iz zasede napao, a potom brutalnim udarcima flašom i stolicom, teško povredio sugrađanina Miloša J. (34).

Brutalni napad odigrao se u noći između 9. i 10. novembra prošle godine ispred kafića u Njegoševoj ulici u strogom centru Podgorice.

 
$bp("Brid_99633413", {"id":"22923","width":"1920","height":"1080","video":"1469917","autoplay":0,"shared":true});

Petar Belojević je tada iznenada zaskočio Miloša J. i prvo ga udario pivskom flašom u glavu, a kada je ovaj pao udarao ga je rukama i šutirao nogama, čak i stolicom. 

Napad i mučno prebijanje je trajalo minut, možda i nešto duže, a onda su se u nasilnik, ali i žrtva udaljili svako na svoju stranu.

Pretučeni Miloš J. je zatražio lekarsku pomoć i njemu su konstatovane teške povrede, jer mu je nasilnik polomio nos, ali i povredio krvni sud u glavi.

Dan nakon napada Petar Belojević se sam predao, a nakon saslušanja tužilaštvo je tada odlučilo da ne traži pritvor i pored brutalnosti koju je pokazao batinjajući Miloša J. kome je naneo teške povrede.