25.05.2024.

09:45

Foto: Shutterstock

Hronika

Pritvor za dilera kod koga je pronađena gomila keša! Ne radi, nema imovinu, a policija mu pronašla više od 200.000 evra

Pritvor je određen da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Kako smo već pisali osumnjičeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je Bora P. 22. maja 2024. godine oko 10:30 časova u Jablaničkoj ulici, na Ceraku, od nepoznatog muškarca preuzeo 109.900 evra, kao i da je u stanu u kojem stanuje držao još 111.400 evra, raspoređen u "buntove" u ormaru spavaće sobe. U novčaniku osumnjičenog pronađeno je još 400 evra.

Sumnja se da novac proističe iz kriminalne delatnosti trgovine narkoticima, imajući u vidu da je u garaži na podu Bora P. držao elektronsku vagicu za precizno merenje koja se uobičajeno koristi za merenje količine prodate, odnosno kupljene opojne droge. Takođe, u "golfu" koje koristi osumnjičeni otkrivena je tajna pregrada ispod naslona za ruku između prednjih sedišta, koja se uobičajeno koristi za sakrivanje i transport kesica sa opojnom drogom.

Inače uhapšeni Bora P. je nezaposlen, bez ličnih primanja i bez lične imovine, što samo potrkepljuje sumnju da je pronađeni novac zarađen nezakonito. 

Podesetimo za krivično delo pranje novca, zaprećena je kazna zatvora od jedne do deset godina i novčana kazna.