26.05.2024.

14:07

Foto: printscreen društvene mreže/ Pobjeda

Hronika

"Bol je svakim danom sve veća i veća, ali ti si naša snaga"! Održan pomen Brani Mićunoviću, oglasila se porodica! (FOTO)

On je preminuo u Budvi, gde je Mićunović proveo poslednje trenutke svog života, a njegova porodica mu je danas dala pomen na groblju u rodnoj Moštanici kod Nikšića.

- Baka, sećanja na zajedničke dane i ljubav koju smo delili zauvek će ostati u našim srcima a tvoje moralne vrednosti i plemenitost biće nam doživotni ponos. Dana 26. maja 2024. godine u 9 časova najuža rodbina će obići njegovu večnu kuću, zaliti je suzama i pokloniti se njegovim senima - napisala je u čitulji porodica pokojnog Mićunovića.

Informer

Smatran je gospodarem Crne Gore iz senke

Od njega su se emotivnim rečima oprostila njegova deca Đorđe i Andrea.

- Ristoni... suvišna je svaka reč. Bol je svakim danom sve veća i veća, ali ti si naša snaga, naš ponos i naša veličina. Nisi bio samo otac. Bio si i otac i majka i prijatelj najveći. Bio si sve!

Zbog tebe i za tebe možemo sve, a ti nas gledaj i čuvaj. Nedostaješ... za sve što dolazi nedostaješ. Vole te tvoja deca Đorđe i Andrea.

U drugoj čitulji, Đorđe Mićunović je sa suprugom i decom posvetio ocu čitulju na četrdesetodnevni pomen. 

Informer

Ćitulje sina i ćerke Brane Mićunovića

- Nije lako naučiti živeti bez tebe. Nedostaje tvoj glas, pažnja i ljubav koju si nam svima nesebično i svakodnevno pružao. Bio si naš oslonac, naša podrška u svim situacijama. Zauvek zahvalni za svaki savet, trudićemo se da pratimo tvoj put. Sa ponosom ćemo čuvati uspomene na tebe. Vole te tvoji Đorđe, Zorana, Danilo i Anđelija.

Branislav Brano Mićunović je rođen 1953. godine u Nikšiću, i bio je oženjen Svetlanom sa kojom ima sina Đorđa i ćerku Andreu. Pojedini poznavaoci društvenih prilika u Crnoj Gori Mićunovića označavali su ga kao gospodara Crne Gore iz senke koji ima svoju “vojsku”. Tvrdili su da je opasan i da se bez njegovog odobrenja ne može završiti nijedan ozbiljniji posao iz sive zone i da njegovo ime ne treba ni pominjati.

Mićunović je prilično bogatu biografiju. Imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali se najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom, što je on više puta demantovao.

U mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

U poslednje vreme je imao zdravstvene probleme, a nedavno je bio podvrgnut i operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, što je dovelo do tragičnog ishoda, i ni lekari koji su specijalno došli iz Beograda nisu uspeli uz sve napore da ga spasu. Brano Mićunović ostaće upamćen kao kontroverzni biznismen.