27.05.2024.

19:20

Foto: Izvor: Informer, Društvene mreže

Hronika

Bivši direktor saslušan u vezi ubistva male Danke Ilić (2)! Dao ostavku zbog osumnjičenih radnika: "Gnusno je, ograđujem se..."

On je, podsetimo, nakon hapšenja radnika "Vodovoda", Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, podneo neopozivu ostavku iz moralnih razloga.

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP "Vodovod" Bor, s obzirom na to da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilom, u toku obavljanja radnog zadatka - naveo je on tada.

Informer

Goran Pavić, bivši direktor JKP "Vodovod" u Boru

Pavić je još tada rekao da će pokrenuti krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih lica, ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su, kako je rekao, svojim propustom činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi 10 dana.

- Napominjem da se JKP „Vodovod“ Bor i ja lično ograđujem u svakom pogledu kako krivičnom tako i materijalnom od postupaka i radnji osumnjičenih radnika - naveo je tada Pavić u svojoj ostavci, a danas je pred tužilaštvom ispričao o svim detaljima vezanim za kretanje Jankovića i Dragijevića, s obzirom na to da je devojčica nestala 26. marta, a odgovorni za njeno ubistvo uhapšeni su tek 4. aprila, te je tadašnji direktor Vodovoda odgovarao na pitanja da li su pomenuti radnici koristili službeno vozilo i narednih dana, da

li su eventualno bez prijave uzimali vozilo.

Informer

 

Pavić je takođe danas pitan za putne naloge od 26. marta kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana.

Inače, drugi svedok koji se danas našao pred tužilaštvom, pored Pavića je Jankovićev prijatelj koji je odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom.